lördag 30 januari 2016

Hattmysteriet (Gideon Fell 2)

Hattmysteriet, eller The mad hatter mystery är John Dickson Carrs andra bok om Gideon Fell och  kom ut 1933. Det är den andra boken i serien och inte alls lika bra som den första.
Dr Gideon Fell


Den utspelar sig i tiden åtta månader efter händelserna i Häxgropen. Gideon Fell, "större och tjockare än någonsin, och Rampole befinner sig i London. Scotland Yard har bett om hjälp med ett fall rörande ett stulet mycket värdefullt manuskript av Edgar Allan Poe. Samtidigt stjäl någon hattar på ett helt galet sätt och tidningarna driver med polisen.


En man hittas död på trappan till Traitors Gate i Towern i London och frågetecknen hopar sig. Som vanligt blir  det mycket förvecklingar, infall och konstiga händelser innan Dr Fell presenterar lösningen för oss. Slutet är märkvärdigt - jag ska inte avslöja något men jag har läst att det väckte ett viss uppseende.

Den är rolig och det är alltid trevligt att befinna sig i London. Towern är en spännande och mystisk plats men jag saknade det där kusliga och läskiga som brukar vara en del av John Dickson Carrs romaner.



Gideon Fell är,trots att han är huvudpersonen lite osynlig i den här boken. Det är klart, han grymtar, frustar och pustar och utlägger sig om både det ena och det andra men är ändå inte riktigt i högform.

Hattmysteriet får faktiskt därför bara D D D 




Traitors Gate








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar